Concert RUSALKI in Den Haag, vr. 8 december

Kwartet RUSALKI zingt

Dagboek van de Zon

 

Wereldliederen uit o.a. Lapland, Finland en Spanje. Corsicaanse en Georgische polyfonie, meerstemmige spannende arrangementen, soms met muzikale begeleiding en verrassend theatraal.

 

Vrijdag 8 december 2017

Waalse kerk, Noordeinde 25, Den Haag

 

Aanvang: 20.00

Toegang: 15 Euro

Reserveren: info@rusalkiquartet.nl

Voor het nieuwe programma ‘Dagboek van de Zon’ dook wereldmuziekkwartet Rusalki diep uit de bron van oude volkstradities die het veranderen der seizoenen begeleiden.

Over de hele wereld bestaan er liederen en rituelen om die momenten met voorspoed te laten verlopen, zoals het hypnotische lentelied ‘Suvetar’ uit Lapland, de opzwepende zomerritmes van het Occitaanse ‘l’Ora’ en de krachtige harmonieën van het Georgische oogstlied ‘Haralalo’.

Soms hebben de geesten vrij spel en moeten zij afgeschrikt worden, soms moet het leven uitbundig gevierd worden. Alles, de liefde, de oogst, het leven komt en gaat. Behalve de zon, die dit alles beziet. En de muziek, die dit alles bezingt.

 

Rusalki brengt de mooiste, ontroerendste en meest humoristische liedjes en rituele zangnummers in een sfeervol en theatraal concert dat het verstrijken van de tijd even doet vergeten.

 

www.rusalkiquartet.nl

 

Copyright © TLina