Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

za. 14 september 2024, Korenlint Haarlem

vocale groep ANGELS

WERELDLIEDEREN


Zestien kleurrijke vrouwen maken samen muziek en brengen deze op een eigenzinnige manier op het podium.

Originele en ontroerende nummers worden afgewisseld met up-tempo, opzwepende songs. Variërend van wereldmuziek tot popsongs, van traditionals tot Nederlandstalig. Soms begeleid door professionele muzikanten, soms a capella. De muziek is gezet in theaterbeelden, wat onze voorstellingen of optredens ook boeiend maakt om naar te kijken.


13.00 uur - Sociëteit de Vereeniging, Zijlweg 1, Haarlem

14.40 uur - Philarmonie Haarlem, Van Warmerdam-zaal


za. 14 september 2024,  Korenlint Haarlem

Wereldkoor Haarlem

WERELDLIEDEREN


Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert de Federatie Haarlemse Koren voor de 20e keer het Korenlint. Het thema in 2024 is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’.

Wereldkoor Haarlem van alle windstreken thuis. We zingen net zo lief een driestemmig Georgisch liedje als een vijfstemmig Finse runo of het zevenstemmige Onzevader in het Swahili. Als het maar authentiek en niet grijsgezongen is. Met ons originele repertoire, ons enthousiasme, een open en wereldse instelling en een sprankje eigenzinnigheid geven we optredens die net zo kleurrijk zijn als onze kledingkeuze.


12.20 uur - Sociëteit de Vereeniging, Zijlweg 1, Haarlem

14.00 uur - Philarmonie Haarlem, Van Warmerdam-zaal

zo. 15 september 2024,  Korenlint Haarlem


RUSALKI kwartet

Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert de Federatie Haarlemse Koren voor de 20e keer het Korenlint. Het thema in 2024 is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’.

RUSALKI is a world music a capella quartet based in Amsterdam, the Netherlands. Rusalki sings traditional songs from Europe, Asia and Africa. The group's original arrangements give the old songs a new lease of life and an unexpected sparkle. Most of the plural harmonies are sung without accompaniment, some with guitar or accordion.

The quartet adds a touch of theatre to its performance to enhance the music and bridge the possible language gap.


13.10 uur - Cafe Hello I'm Local, Spaarnwouderstraat 74, Haarlem

15.00 uur - Molen De Adriaan, Papentorenvest 1a

vr. 22 en za. 23 november, Vondelkerk Amsterdam


Wereldkoor haarlem & Orkest Partout

Festival 'The spirit of Amsterdam'

Kunst, muziek, rituelen en stilte in Amsterdamse gebedshuizen.


The Spirit of Amsterdam is het 3-daags stadsfestival voor de jonge geest in gebedshuizen.In 2024 transformeren meer dan 40+ van Amsterdam's mooiste, soms verborgen, locaties tot museum, expositie, dansvloer, stilteruimte, filmhuis, theater of eetzaal. Cultuurmakers, gebedshuizen en maatschappelijke organisaties verrassen je met een mix van muziek, kunst, cultuur en rituelen. Elk programma heeft een maatschappelijk doel.

do. 12 december 2024, Utrecht

vr. 13 december 2024, Den Haag


Huismuziek zangcursus

Carols around the world


Elke regio en cultuur geeft zijn eigen unieke flair aan dagen rond de kersttijd. Tijdens de workshop 'Carols Around the World' leren we de midwinterliederen uit verschillende culturen, in verschillende genres en talen. We leren ook over de unieke verhalen en tradities achter elk lied, zodat we meer waardering kunnen krijgen voor de wereldwijde diversiteit van feestelijke vieringen. Doe met ons mee en geniet van prachtige meerstemmige liederen in traditionele en moderne arrangementen.

zo. 16 maart 2025, 14.00,  Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98, Oosterblokker


RUSALKI quartet & Hans Luijcx

Kaj jone, Romale?- Waar zijn ze, de zigeuners?

zangworkshop en concert ROMA liederen

In een wervelend concert brengt kwartet Rusalki een selectie uit de onuitputtelijke bron van de Romani muziek. Opzwepende nummers worden afgewisseld met hartverscheurende tragiek. Rusalki volgt het Romani spoor met liederen uit Hongarije, Tsjechië, Servië, Griekenland, Roemenië en vele andere plekken waar de zigeuners hun tenten ooit opzetten. De meerstemmige zang wordt ditmaal begeleid door de prachtige vioolklanken van Hans Luijcx.

Om in de sfeer te komen, kan je alvast dit filmpje bekijken.

 

Voorafgaand aan het concert zal er een workshop van ca 1 uur plaatsvinden waarin deelnemers een meerstemmig Romani lied zullen leren. Het geleerd lied gaan we tijdens het concert aan het publiek presenteren.

Ervaar zelf de passie van de Romamuziek en doe mee!


Aanvang: info volgt

Workshop

Concert

Toegang: info volgt

concert

concert & workshop

do. 22 - 23 maart 2025, Buitengoed Fredeschiem, Steenwijk 


Huismuziek zangcursus

Occitaanse liederen


Occitanië verwijst naar een historische en culturele regio in Zuid-Europa. Het omvat de gebieden Aquitanië, Languedoc en de Provence in het huidige Frankrijk en strekt zich uit over de grenzen naar delen van Spanje en Italië. Occitaanse liederen zijn diep verankerd in de middeleeuwse troubadourtradities. De twaalfde-eeuwse Occitaanse troubadours – bekwame dichters en muzikanten – zongen over liefde, ridderlijkheid en natuur. Ze creëerde een tijdloze erfenis die de kruistochten en de inquisitie heeft doorstaan. Moderne Occitaanse zangers, o.a. van de ensembles La mal coiffe, Lo Còr de la Plana, Barrut, Du Bartas en Vox Bigerri met een diepe eerbied voor hun erfgoed, behouden de authenticiteit van de oude melodieën maar experimenteren ook met innovatieve arrangementen en genres en blazen de Occitaanse muziek nieuw leven in.

Ontdek de fraaie melodieën en harmonieën, de sterke ritmes en poëtische teksten van Occitaanse liederen. Maak kennis met de rijke traditie van een van de oudste culturele gebieden in Europa die generaties verbindt door de blijvende magie van melodie en vers.

Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances