Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

za. 3 juni 2023 om 20:15,  Verhalenhuis, Haarlem


WERELDKOOR HAARLEM zingt 'BITTERZOET'


In het leven zijn licht en donker, leven en dood, oorlog en vrede, blijdschap en verdriet, besef van vergankelijkheid en vreugde over de blijvende schoonheid van de wereld, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Onze ultieme gevoelens kunnen we vaak niet in woorden vangen. Daarom vertrouwen we ze aan liederen toe. Liederen helpen ons om zielenleed en zielenvreugde een plek te geven, bitterzoet zijn ze.

4 juni 2023, zomerconcert bij Prins Hendrik, Stuifweg 13, Texel


RUSALKI kwartet & Hans Luijcx

In een wervelend concert brengt kwartet Rusalki een selectie uit de onuitputtelijke bron van de Romani muziek. Opzwepende nummers worden afgewisseld met hartverscheurende verhalen. Rusalki volgt het Romani spoor met liederen uit Hongarije, Tsjechië, Servië, Griekenland, Roemenië en vele andere plekken waar de zigeuners hun tenten ooit opzetten. De meerstemmige zang wordt begeleid door de prachtige vioolklanken van Hans Luijcx.

Om in de sfeer te komen, kan je alvast dit filmpje bekijken.

 

Aanvang: 14.00 uur

Informatie: info@prins-hendrik.nl

za. 24 juni 2023   Engelse kerk, Amsterdam


ANGELS

Angels sluiten het zangseizoen af met een concert en workshop.
Wil jij ook meerstemmigeliedjes leren zingen in het Occitaans? Kom dan naar een unieke workshop voorafgaand aan ons concert. Zing zoals de vrouwelijke troubadours zongen in Zuid-Frankrijk, in zonnige, dichterlijketaal. En natuurlijk zingen we deze liedjes samen, als je wilt, voor ons publiek in de sfeervolle Engelse Kerk.

18.45 uur inloop deelnemers workshop
19.00 - 20.10 uur workshop (1-2 liedjes)
20.30 - 21.45 uur concert (zonder pauze)


Kosten workshop: €25 (inclusief concert)
Ticket concert: €15
Kaartverkoop: https://angelszingttrobairitz.eventgoose.com/ 


18 september - 14 december 2023, Amsterdam


HartsTocht naar het Oosten, seizoen 13

Liederen uit Oost-Europa en Kaukasus

12 weken wereldmuziek zangcursus met een concert als eindproductie

18 september - 14 december 2023

 

Bij de 13de editie van deze cursus gaan we met zeer gevarieerd programma aan de slag. We zingen meerstemmige liederen uit Oost-Europese landen en Kaukasus:
Oekraïne, Bulgarije, Georgië, Armenië, Kroatië, Poland, Roemenië enz.

We sluiten de cursus af met een wereldmuziek feest in de Engelse kerk, in Amsterdam.


Locatie: Haarlemmerstraat 132-136 (het gebouw van de Vinse school)

Tijd: Wekelijks, maandag avond; 19.30 - 22.00

 

Data:

September: 18, 25

Oktober: 2, 9, 16, 30 (niet op maandag 23 okt. - vakantieweek)

November: 6, 13, 20, 27

December: 4, 11

 

Slotconcert: Donderdag 14 December, 20.15

                      Engelse kerk, Begijnhof 48, Amsterdam


Informatie & aanmeldingen: mail@tatianalina.com

VOL VOOR VROUWENSTEMMEN! Wachtlijst.


Inspiratie

do. 7 december 2023 10.30 - 17.00, Utrecht

vr. 8 december 2023, 10.30 - 17.00, Den Haag


OEKRAÏENSE KERSTLIEDEREN

zangcursus van Huismuziek

Het Oekraïense kerstfeest is rijk aan tradities, rituelen en muziek. In de liederen komen de viering van de terugkeer van de zon (de winterzonnewende) en symbolen uit duizend jaar christelijke tradities samen. In deze workshop maken we kennis met de rijke Oekraïense zangtraditie. Naast kersthymnes zingen we ook traditionele liederen die voorspoed en welvaart wensen. Prachtige melodieën en harmonieën zorgen voor veel zangplezier en de rijke arrangementen zijn een mooie toevoeging aan het repertoire van elk koor. We besteden ook aandacht aan de betekenis van de tekst.

 

Deze workshop is voor zangers met koorervaring. Je ontvangt bladmuziek, MIDI-bestanden en opnames van de uitspraak van tevoren. Voorbereiding is noodzakelijk.

16 - 17 maart 2024,  Eigentijdserf, Westelbeers


Huismuziek Zangweekend

SLAVISCHE LIEDEREN


Slavische landen zonder muziek? Dat is als Romeo zonder Julia. De meerstemmige Slavische zangcultuur heeft lange en rijke tradities die tot op de dag van vandaag voortleven. Elk land biedt weer andere tradities, waardoor er een enorme variëteit aan ritmes en melodieën te ontdekken is. We gaan traditionele profane en spirituele liederen zingen. Laat je verrassen en inspireren door de betoverende klanken van Slavische zangtradities. Prachtige melodieën en harmonieën zorgen voor veel zangplezier en de rijke arrangementen zijn een mooie toevoeging aan het repertoire van elk koor.


31 maart 2024, 14.00 - 17.00, Danshuis Gaida, Alkmaar


Zangworkshop ROMA liederen

Romamuziek is de traditionele muziek van de Roma. Veel van de ongeveer veertien miljoen Roma in Europa wonen op de Balkan en in de voormalige Oostbloklanden.

Romamuziek is enorm gevarieerd; ze wordt, net als de taal, sterk beïnvloed door de muzikale tradities van het land waar de desbetreffende Roma leven. Romaliederen zijn gloedvol en hartstochtelijk, vol melancholie, verdriet en wanhoop, maar ook vol pure vreugde.

We zullen Romaliederen uit alle windstreken zingen. Alle even prachtig, of ze nu hartverscheurend droevig of uitgelaten vrolijk zijn. We leren over het karakter en de emotionele inhoud van de liederen. We gaan op zoek naar onze ‘zigeunerziel’ die kan klagen en treuren, maar ook feesten en lachen.

Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances