Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

2 - 4 september 2022,  Terschelling


Zangweekend

ZUID-AFRIKAANSE LIEDEREN


De meerstemmige vocale muziek in Zuid-Afrika is wijdverspreid en begeleidt alle sociale bijeenkomsten: gemeenschappelijke rituelen, lofzeggingen, strijd voor mensenrechten en lyrische verhalen – alles is toevertrouwd aan het lied.

Het muzikale landschap in Zuid-Afrika is net zo levendig en divers als de etnische bevolkingsgroepen in het land: Xhosa, Sotho, Tsonga, Zulu enzovoort.
Tijdens deze cursus gaan we liederen leren in de verschillende talen van die bevolkingsgroepen. We gaan aan de slag strakke samenzang en beweging!

10 - 11 september Haarlem


KORENLINT festival


Het Korenlint vormt al sinds 2001 een huwelijk met de Open Monumentendagen. In vele monumenten klinken de koren die aan het Korenlint meedoen, maar er zijn ook andere monumenten open. Het landelijke thema voor 2022 is Duurzaamheid.


WERELDKOOR HAARLEM zingt mee!

19 september - 12 december 2022,  Amsterdam


Zangproject HartsTocht naar het Oosten, seizoen 12

MIDWINTER LIEDEREN

12 weken wereldmuziek zangcursus met een concert als eindproductie


Dit project is gewijd aan de mooie en mysterieuze liederen en tradities, geassocieerd met de midwinter in Europa.

Midwintertijd, wanneer schaarste, duisternis en bittere kou heersen, verenigt de melancholie van het afnemen van de zonlicht in de vroege winter met de vreugdevolle belofte van zijn terugkeer in de lente.

Het is de meest gevierde tijd van het jaar met uitgebreide en invloedrijke volkstradities. Welke magie is er te vinden in het hart van dit midwinterfeest?


Wekelijks op maandag avond: 19.30 - 22.00 (behalve ma.17 oktober, vakantieweek)

Locatie: Vinse school, Haarlemmerstraat 132-136, Amsterdam
Slotconcert: do. 15 december 2022, Engelse kerk, Begijnhof 48, Amsterdam

Cursusgeld: 250 euro

do. 8 december 10.30 - 17.00, Pieterskerk, Utrecht

vr. 9 december, 10.30 - 17.00, Waalse kerk, Den Haag


SCANDINAVISCHE KERSTLIEDEREN

zangcursus van  Huismuziek


Geef jouw kerstmis dit jaar een Scandinavisch tintje!

Scandinavische kerstliederen – vaak gebaseerd op volksmelodieën – mengen vrolijkheid en melancholie. Vaak weerspiegelen ze een wens voor licht en warmte die heel begrijpelijk is in deze tijd van het jaar in het donkere en koude Scandinavië. De christelijke kerstviering werd opgenomen in de oude tradities van het midwinterfeest en de liederen dragen de symbolen van beide: ze prijzen de geboorte van het kerstkind maar vieren ook de recente oogst en kijken uit naar de lente. De Scandinavische koorcultuur staat bekend om een overvloed aan prachtige koorarrangementen.

18 - 19 maart 2023,  Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult


Huismuziek Zangweekend

ROMALIEDEREN


Romamuziek, de traditionele muziek van de Roma, is enorm gevarieerd; ze wordt, net als de taal, sterk beïnvloed door de muzikale tradities van het land waar de desbetreffende Roma leven. Romaliederen zijn gloedvol en hartstochtelijk, vol melancholie, verdriet en wanhoop, maar ook vol pure vreugde. We zullen Romaliederen uit alle windstreken zingen. Alle even prachtig, of ze nu hartverscheurend droevig of uitgelaten vrolijk zijn. We leren over het karakter en de emotionele inhoud van de liederen. We gaan op zoek naar onze ‘zigeunerziel’ die kan klagen en treuren, maar ook feesten en lachen. De instrumentalisten van de workshop Balkanbeats zullen een lied begeleiden. Dat levert gegarandeerd een spetterende uitvoering op!

Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances