Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

do. 8 december 10.30 - 17.00, Pieterskerk, Utrecht - vol!

vr. 9 december, 10.30 - 17.00, de Barthkapel, Den Haag


SCANDINAVISCHE KERSTLIEDEREN

zangcursus van  Huismuziek


Geef jouw kerstmis dit jaar een Scandinavisch tintje!

Scandinavische kerstliederen – vaak gebaseerd op volksmelodieën – mengen vrolijkheid en melancholie. Vaak weerspiegelen ze een wens voor licht en warmte die heel begrijpelijk is in deze tijd van het jaar in het donkere en koude Scandinavië. De christelijke kerstviering werd opgenomen in de oude tradities van het midwinterfeest en de liederen dragen de symbolen van beide: ze prijzen de geboorte van het kerstkind maar vieren ook de recente oogst en kijken uit naar de lente. De Scandinavische koorcultuur staat bekend om een overvloed aan prachtige koorarrangementen.

Do.15 december Engelse kerk, Begijnhof 48, Amsterdam


Slotconcert van het zangproject HartsTocht naar het Oosten

MIDWINTER LIEDEREN


Dit project is gewijd aan de mooie en mysterieuze liederen en tradities, geassocieerd met de midwinter in Europa. Het is de meest gevierde tijd van het jaar met uitgebreide en invloedrijke volkstradities. Welke magie is er te vinden in het hart van dit midwinterfeest?


Aanvang: 20.15

Toegang: 10 euro

Reserveren: mail@tatianalina.com

Gastoptreden:
Vocale groep ANGELS
met winterliederen programma

Vocale groep ANGELS

Zo.18 december Doopsgezinde kerk,

Koningsweg 12, Alkmaar


Angels zingt WINTERWARMTE


Vocal group Angels zingt feestelijke, religieuze, weemoedige én stoere winterliederen uit alle windstreken. Wij nemen je mee langs Friesland, Roemenië, Georgië en Spanje en maken er een warme winter van.


Aanvang: 15.00

Toegang: € 15 / € 10 (CJP, kind 3-12 jaar)

+ €1 reserveringskosten per kaartje

Tickets: angelszingtwinterwarmte.eventgoose.com

vr. 13 januari  /  vr. 10 februari  /  vr. 10 maart  /  vr. 14 april

11.00 - 11.45


Tweestemmig zingen zonder bladmuziek

een serie van 4 online workshop

georganiseerd door Huismuziek


Bladmuziek onmisbaar voor een succesvol lied?  Echt niet!

Leer liederen op gehoor, het oor is de sleutel!


In deze vier sessies leren we tweestemmige liederen op gehoor. We oefenen alle nuances en bijzonderheden die bij de desbetreffende vocale traditie horen. We studeren beide partijen in zodat we via het scherm toch tweestemmig samen kunnen zingen. Het oefenen op gehoor zal je klankverbeelding, je audiogeheugen en andere aspecten van je muzikaliteit vergroten. Ook leer je meerdere liedjes die je makkelijk met zijn tweeën kunt blijven zingen.

18 - 19 maart 2023,  Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult


Huismuziek Zangweekend

ROMALIEDEREN


Romamuziek, de traditionele muziek van de Roma, is enorm gevarieerd; ze wordt, net als de taal, sterk beïnvloed door de muzikale tradities van het land waar de desbetreffende Roma leven. Romaliederen zijn gloedvol en hartstochtelijk, vol melancholie, verdriet en wanhoop, maar ook vol pure vreugde. We zullen Romaliederen uit alle windstreken zingen. Alle even prachtig, of ze nu hartverscheurend droevig of uitgelaten vrolijk zijn. We leren over het karakter en de emotionele inhoud van de liederen. We gaan op zoek naar onze ‘zigeunerziel’ die kan klagen en treuren, maar ook feesten en lachen. De instrumentalisten van de workshop Balkanbeats zullen een lied begeleiden. Dat levert gegarandeerd een spetterende uitvoering op!

Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances