Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

zo. 3 maart 2024, 14.00 - 17.00, Laurenskerk, Kolhorn


RUSALKI quartet & Hans Luijcx

Kaj jone, Romale?- Waar zijn ze, de zigeuners?

zangworkshop en concert ROMA liederen

In een wervelend concert brengt kwartet Rusalki een selectie uit de onuitputtelijke bron van de Romani muziek. Opzwepende nummers worden afgewisseld met hartverscheurende tragiek. Rusalki volgt het Romani spoor met liederen uit Hongarije, Tsjechië, Servië, Griekenland, Roemenië en vele andere plekken waar de zigeuners hun tenten ooit opzetten. De meerstemmige zang wordt ditmaal begeleid door de prachtige vioolklanken van Hans Luijcx.

Om in de sfeer te komen, kan je alvast dit filmpje bekijken.

 

Voorafgaand aan het concert zal er een workshop van ca 1 uur plaatsvinden waarin deelnemers een meerstemmig Romani lied zullen leren. Het geleerd lied gaan we tijdens het concert aan het publiek presenteren.

Ervaar zelf de passie van de Romamuziek en doe mee!

Aanvang:

Workshop - 14.00

Concert - 15.15

Toegang:

concert - €15

concert & workshop - €20

Reserveren: stuur een WhatsApp of sms naar 06 11 427 247 ovv naam en aantal kaarten en workshopdeelname.

                      of stuur een email naar info@rusalkiquartet.nl


16 - 17 maart 2024,  Eigentijdserf, Westelbeers


Huismuziek zangweekend

SLAVISCHE LIEDEREN


Slavische landen zonder muziek? Dat is als Romeo zonder Julia. De meerstemmige Slavische zangcultuur heeft lange en rijke tradities die tot op de dag van vandaag voortleven. Elk land biedt weer andere tradities, waardoor er een enorme variëteit aan ritmes en melodieën te ontdekken is. We gaan traditionele profane en spirituele liederen zingen. Laat je verrassen en inspireren door de betoverende klanken van Slavische zangtradities. Prachtige melodieën en harmonieën zorgen voor veel zangplezier en de rijke arrangementen zijn een mooie toevoeging aan het repertoire van elk koor.


za. 23 maart 2024,  19.00 Verhalenhuis, Haarlem

Wereldkoor Haarlem

SUPRA! Voeding voor de ziel

Een muzikale en culinaire wereldreis van Wereldkoor Haarlem in samenwerking met Orchestre Partout en storytellers.


Ontdek verhalen tijdens ons muzikale doorschuifdiner! Aan tafel vervagen grenzen en verbinden zintuigen en nieuwsgierigheid ons als mens. Geïnspireerd op de Georgische traditie van de supra’s, waar het diner een plek is om elkaar te ontmoeten, verhalen te vertellen en samen muziek te maken, organiseert Wereldkoor Haarlem SUPRA!

Samen met Orchestre Partout maken we een muzikale en culinaire wereldreis. Na iedere gang draaien we door en kom je aan tafel met nieuwe gesprekspartners. Storytellers vertellen prachtige en ontroerende verhalen.

zo. 24 maart 2024,  16.00, Wilheminakerk, Utrecht

Duo-concert VGRDZNOB en BIANCA C

IT TAKES TWO TO TANGO

De zee, de lucht, zwangere vrouwen, zwoegende mannen, verlangen, doornatte vlinders, fluorescerende zeepaardjes, kraanvogels… De warme mannenstemmen vanVgrdznobbrengen prachtige polyfonie uit Corsica, Kosovo, Roemenië, Bulgarije en Georgië. Dit leidt tot een wervelende tango wanneerWereldvrouwenkoor Bianca C.de klanken van Armenië mixt met die van Latijns-Amerika en… Nederland!


Entree: € 15 volwassenen | € 7,50 t/m 12 jaar

Reserveren: info@biancac.nl

zo. 7 april 2024, 14.00 - 17.00, Danshuis Gaida, Alkmaar


Zangworkshop ROMA liederen

Romamuziek is de traditionele muziek van de Roma. Veel van de ongeveer veertien miljoen Roma in Europa wonen op de Balkan en in de voormalige Oostbloklanden.

Romamuziek is enorm gevarieerd; ze wordt, net als de taal, sterk beïnvloed door de muzikale tradities van het land waar de desbetreffende Roma leven. Romaliederen zijn gloedvol en hartstochtelijk, vol melancholie, verdriet en wanhoop, maar ook vol pure vreugde.

We zullen Romaliederen uit alle windstreken zingen. Alle even prachtig, of ze nu hartverscheurend droevig of uitgelaten vrolijk zijn. We leren over het karakter en de emotionele inhoud van de liederen. We gaan op zoek naar onze ‘zigeunerziel’ die kan klagen en treuren, maar ook feesten en lachen.


19 - 21 april 2024, Abbaye de Sylvanés, Aveyron, Occitanië


Zangworkshop Georgische liederen

Genesteld in een vallei in het hart van het bos, in een uitzonderlijke natuurlijke en erfgoedomgeving, is de voormalige abdij van Sylvanès vandaag een hoge plaats van cultuur, kunst en spiritualiteit.

Deze stage zal zich richten op Georgische polyfonie, beroemd vanwege zijn ongebruikelijke intervallen, kleurrijke modulaties en toonsoortveranderingen.
De deelnemers leren de traditionele liederen en ook moderne koorarrangementen.


De stage begint op vrijdag 19 april om 10.00 en eindigt op zondag 21 april om 16.00.

Twee zangsessies per dag:

09.30 - 13.00 & 14.30 - 17.00

za. 11 mei 2024 10.00 - 17.00, Pieterskerk, Utrecht


LIEFDESLIEDEREN UIT OOST-EUROPA

zangcursus van Pierterskerkconcerten

Liefdesliederen uit Oost-Europa bezitten een unieke charme en een onmiskenbare emotionele diepte. Puttend uit een rijk cultureel erfgoed en een geschiedenis die doordrenkt is van passie en verlangen boeien deze liederen de zangers en hun luisteraars met hun aangrijpende teksten en melodieën die beklijven. Of het nu gaat om etherische Bulgaarse gezangen, melancholische Roemeense ballades of soulvolle Georgische stadsromans, alle liederen weven verhalen over onbeantwoorde liefde, toewijding en de bitterzoete aard van menselijke relaties.


Je verdiepen in deze muziek roept een diep gevoel van nostalgie of vreugde op en resoneert bij zangers en luisteraars van over alle landsgrenzen heen, omdat de liederen gaan over universele thema’s.

za. 25 mei 2024,  IJsselstein

FULCO'S Vocal Festival

VGRDZNOB

Op zaterdag 25 mei 2024 vindt het volgende Fulco's Vocaal Festival plaats. De binnenstad van IJsselstein wordt tijdens het Fulco's vocaal festival gevuld door heel veel verschillende zangstemmen. Het festival zal dan weer in volle glorie schitteren en muzikale vreugde geven aan jong en oud.

VGRDZNOB ensemble doet mee!
Kom met ons muziek te vieren!

zo. 26 mei 2024,  Vijfhoek Kunstroute

Wereldkoor Haarlem

WERELDLIEDEREN


za. 22 juni 2024,  20.00, Engelse kerk, Amsterdam

vocale groep ANGELS

15 shades of love

Wereldse liefdesderen.Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances