Workshops

KOOR WORKSHOPS op aanvraag

1 dagdeel – 3 uur  

2 dagdelen – 2 x 2,5 uur  of  2 x 3 uur

Weekend, 4 dagdelen – 4 x 2,5 uur  of  4 x 3 uur

Langere termijn cursus - wekelijks, van 4 tot 12 sessies

Workshops op maat


Zie het aanbod hieronder

Informatie: mail(at)tatianalina.com


Voor de geplaande openbare workshops zie:

Oost-Europese, Slavische, Oekraïense, Bulgaarse, Russische liederen

Workshops op aanvraag


De deelnemers gaan prachtige meerstemmige liederen uit Rusland, Oekraïene of andere Oost-Europese landen leren met veel aandacht voor uitspraak, het verhaal, dynamiek en stemming. Ze ontdekken het karakter en de emotionele inhoud van de liederen

Roma liederen

Workshops op aanvraag


Roma muziek is de traditionele muziek van Roma mensen, die ook als zigeuners bekend zijn.

Roma muziek kent grote variëteit, met sterke lokale tinten van het land, waarin de Roma's zich bevonden. De zang is vaak gloedvol en hartstochtelijk, met diepe melancholie, verdriet en wilde wanhoop, maar ook met pure vreugde.


Als cursist, leer je over de oorsprong en de aard van Roma liederen en je ontdekt daarvan het karakter en de emotionele inhoud. Je studeert prachtige Roma liederen uit verschillende windstreken met simpele maar klankrijke taal en hartverscheurende of vrolijke melodieën en harmonieën. Je ontdekt daarbij jouw 'zigeuner' ziel die kan klagen en treuren, maar die ook kan feesten en lachen. Je leert je persoonlijke verhaal aan de wereld te vertellen maar ook zal je de kracht van het koor ontdekken.

Georgische liederen

Workshops op aanvraag


Georgië heeft een rijke en nog steeds levendige vocale traditie, die misschien wel de oudste polyfone traditie van de christelijke wereld is. Georgische polyfonie behoort tot de mooiste vocale wereldstijlen en blijft tot deze dag wijdverspreid. Georgische polyfonie stond als een van de eerste op de lijst van ‘Meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid’.

 

Georgische harmonieën zijn rijk met breed gebruik van scherpe dissonanten, kleurrijke modulaties en ongebruikelijke toonsoortveranderingen. De liederen uit Oost-Georgië hebben vaak twee bovenste solerende stemmen en een lagere stem met flexibele lange tonen. De liederen uit West-Georgië zijn gekenmerkt door een complexe meerstemmigheid.

Zuid-Afrikaanse liederen

Workshops op aanvraag


De meerstemmige vocale muziek in Zuid-Afrika is wijdverspreid en begeleid alle sociale bijeenkomsten. Gemeenschappelijke rituelen, lof van God, strijd voor mensenrechten, verhalen en lyrische emoties – alles is toevertrouwd aan het lied.

 

Muzikale landschap in Zuid-Afrika is net zo levendig en divers als de etnische bevolking in het land -Xhosa, Sotho, Tsonga, Zulu enz. De deelnemers gaan liederen in verschillende talen leren. We gaan aan de slag met het ritme, strakke samenzang en beweging.


De Afrikaanse liederen zijn heerlijk om te zingen en ze brengen een sterke gevoel van community. Het is een uitstekend repertoire voor ieder koor, waar er voor de zangers van elk niveau een rol is.

Laat u verrassen en inspireren door de betoverende klanken van Zuid-Afrikaanse zangtraditie.

Corsicaanse polyfonie

Workshops op aanvraag


Wie wat meer vertrouwd is met wereldmuziek weet dat Corsica een heel eigen volkse polyfonie kent die de laatste decennia ontzettend populair is geworden.


De a capella meerstemmige liederen zijn opgebouwd rond drie basisstemmen: seconda, bassu en terza. De zangers communiceren in samenklanken, waarbij stijgende en dalende glissandi de bruggen vormen tussen verschillende akkoorden.


Tijdens de workshop gaan we zowel religieus als wereldlijk repertoire zingen: liturgische liederen en de emotionele paghjella’s, (het hart van de Corsicaanse cultuur). We ontdekken de principes van de samenwerken van de stemmen en we gaan stemgebruik en samenzang oefenen.

Christmas & winter liederen

Workshops op aanvraag


Midwinter is de meest gevierde tijd van het jaar met uitgebreide en invloedrijke volkstradities. De mooie en mysterieuze liederen bezingen onze verlangen naar het licht en de groen, onze eeuwige hoop voor een overvloedig jaar, voor vrede, geluk, liefde en vernieuwing.


Door de jaren heb ik een uitgebreide repertoire van kerst & winter liederen uit vele landen opgebouwd. Graag deel ik deze liederen met de zanggroepen en koren.

.